Politie waarschuwt voor auto-inbraken op Walcheren

Monique Verlind (DJMO)

De politie roept mensen op om goed op hun omgeving te letten en verdachte situaties te melden, in verband met de vele inbraken of insluipingen in geparkeerde auto’s op Walcheren.

In de hele maand september werd er 58 keer melding gemaakt, of aangifte gedaan, bij de politie van een daadwerkelijke inbraak of een poging daartoe. In veel gevallen werd er niets weggenomen uit auto’s, maar werd de auto doorzocht en trof de eigenaar een rommel aan als hij of zij de auto in stapte.

Het is erg vervelend als iemand in jouw auto heeft gezeten zonder dat je daar zelf toestemming voor hebt gegeven. Het feit dat in jouw spullen is gerommeld is geeft een onveilig gevoel. In veel gevallen had dit voorkomen kunnen worden door de auto af te sluiten. In ongeveer de helft van alle meldingen bleek dat mensen hun auto niet hadden afgesloten. Op die manier maak je het auto-inbrekers wel heel gemakkelijk.

Er zijn verschillende manieren om niet de dupe te worden van een auto-inbraak. De belangrijkste, en daarmee ook meteen de makkelijkste, is om uw auto op slot te doen. Controleer vervolgens ook of dat gebeurd is. Verder raadt de politie aan om geen waardevolle zaken in de auto achter te laten. Een dief kijkt vaak in een auto of er iets van waarde in ligt voordat hij zijn slag slaat. Daarom is het ook handig om het dashboardkastje open te laten staan, zodat meteen al duidelijk wordt dat ook daar niets in zit. Parkeer uw auto op een plek die goed verlicht is. Dieven houden er niet van om op te vallen en zoeken het liefst donkere plekken op om in auto’s in te breken.

Wanneer u het toch nodig acht om bijvoorbeeld waardevolle apparatuur in de auto achter te laten, schakel die apparatuur dan helemaal uit. Op die manier geeft de apparatuur ook geen Bluetooth-signaal meer af.