Aston Villa droogt Liverpool met 7-2 af

Boris (borisz)

Aston Villa 7. Liverpool 2. In Birmingham leverde Liverpool een totale wanprestatie en had de oogst voor Aston Villa zelfs nog groter kunnen zijn dan zeven doelpunten.

Thiago Alcántara en Sadio Mané waren bij het schutterende Liverpool afwezig vanwege corona, maar vooral Alisson Becker (blessure) bleek gemist. Binnen vier minuten had Adrián, zijn vervanger onder de lat, een enorme flater achter zijn naam staan. Hij speelde een bal zomaar in de voeten van Jack Grealish, waarop Ollie Watkins de score opende. 

Nog voor rust had Watkins een hattrick achter zijn naam. In de 23ste minuut krulde hij fraai raak in de bovenhoek nadat hij Joe Gomez had uitgekapt. Vlak voor rust kon hij voor de derde keer juichen toen die raak kopte na een slim genomen vrije trap. Daarmee was Watkins de eerste sinds Dimitar Berbatov in september 2010 die drie keer scoorde tegen Liverpool in de Premier League.

Na de tweede goal van Watkins had Mohamed Salah nog wat teruggedaan namens Liverpool. De marge was snel weer twee toen Virgil van Dijk een poging van John McGinn zo van richting veranderde dat Adrián wederom het nakijken had. Bij rust stond het 4-1.

De regerend kampioen ging in de tweede helft niet beter spelen. Na inleveren van Gomez schoot Ross Barkley via het been van Trent Alexander-Arnold de 5-1 binnen. Bij de 6-2, tussendoor had Salah wat teruggedaan, was het Fabinho die ervoor zorgde dat Adrián de bal uit het net kon halen door een poging van Grealish te toucheren. Grealish liet ook de 7-2 noteren. 

Het is de eerste keer in 57 jaar dat Liverpool zeven treffers moest incasseren in één wedstrijd. In de slotfase voorkwam de lat dat Watkins ook nog de achtste treffer van Aston Villa kon maken. Jürgen Klopp heeft door de interlandperiode de tijd om deze afgang te overdenken. Na vier speelrondes staat Liverpool al op elf tegentreffers in de Premier League. Vorig seizoen kreeg Liverpool in het hele seizoen 33 doelpunten tegen.