Horeca Utrecht geen brandhaard coronavirus

Floris_Stempel

De horeca in de stad Utrecht is nog geen haard van coronapatiënten gebleken, zo stelt de lokale GGD. Er is nog niet eenmaal gebruik gemaakt van het contactonderzoeksformulier dat sinds 10 augustus ingevuld wordt in café's en restaurants, ook al volgt Utrecht de landelijke trend die laat zien dat het aantal positieve testen oploopt.

"We vallen heel graag terug op de registratieplicht als dat nodig is", zo meldt GGD-arts Ben Boogmans. Boogmans zegt dat dit in Utrecht nog niet voorgekomen is, vaak zijn alleen tafelgenoten risicovol. "Besmette mensen doen zelf erg hun best om hun contacten te achterhalen", zo viel hem op.

Het grootste gevaar om het corona-virus op te lopen ligt dan ook niet in de horeca, volgens de arts. "In Utrecht zijn het eerder bruiloften, feestjes en privé aangelegenheden waar het virus zich verspreidt."

Erik Derksen, voorzitter van de Koninklijke Horeca afdeling Utrecht, geeft verder nog een pluim aan de inwoners van Utrecht voor het lage aantal besmettingen in de horeca. "Mensen die zich niet lekker voelen blijven thuis, dat helpt het best." 

Dus wil je lekker veilig een biertje komen drinken, 'hier kunt Utrecht'!