Tilburger aangehouden na bedreiging met vuurwapen en mes

Monique Verlind (DJMO)

Een 42-jarige Tilburger is zaterdagmiddag in zijn woonplaats op de Katterug aangehouden vanwege bedreiging. Hij zou vanuit zijn kamer andere bewoners van een appartementencomplex op de Stationsstraat met een vuurwapen en een mes bedreigd hebben.

De politie kreeg zaterdag 5 september 2020 omstreeks 11.30 uur een melding dat een man vanuit zijn kamerraam drie bewoners van een appartement bedreigd had. Hij had een vuurwapen op hen gericht en daarbij geroepen: “Ik maak jullie allemaal kapot”. Daarna had hij met een keukenmes een snijdende beweging langs zijn nek gemaakt.

Het gaat om een bekende van de politie. In juli 2020 werd op zijn adres na een melding nog een nepvuurwapen, een boksbeugel en vuurwerk aangetroffen. In overleg met de officier van justitie werd besloten om de man, een 42-jarige Tilburger, ter zake bedreiging buiten heterdaad aan te houden.

Hij werd, nadat hij zijn woning per fiets had verlaten, met hulp van Cameratoezicht door getrainde agenten van een Ondersteuningsgroep omstreeks 15.00 uur op de Katterug aangehouden. Op zijn kamer werd een nepvuurwapen aangetroffen dat echter voor afdreiging geschikt is. Het wapen is in beslag genomen.