PSV haalt met Max gewenste linksback binnen

H.Vviv

PSV heeft een nieuwe linksback binnen. De Duitser Philipp Max komt over van FC Augsburg voor een transfersom van naar verluidt acht miljoen euro en tekende woensdag een contract voor vier seizoenen.

Met Max heeft PSV de opvolger van Ricardo Rodríguez, die in het afgelopen seizoen een paar maanden op huurbasis uitkwam voor de Eindhovense club, binnen. De 26-jarige vleugelverdediger is na doelman Yvon Mvogo de tweede versterking voor het PSV van Roger Schmidt. Ook Mvogo werd uit Duitsland gehaald.

"Philipp is een aanvallende back die zijn positie invult zoals wij dat graag zien", vertelt technisch manager John de Jong op de website van PSV. "Zelf heb ik hem op de Olympische Spelen in 2016 in een paar invalbeurten gezien. Ik was daar voor Lozano en Duitsland zat bij Mexico in de poule. Daarna hebben we hem vaak bij Augsburg zien spelen."

Zelf is Max ook blij dat de transfer rond is: "PSV heeft me laten blijken dat ze me al een hele tijd volgen en dat ze me echt graag willen hebben. In de voorbije weken heb ik trainer Roger Schmidt een paar keer gesproken. Zijn manier van voetbal spreekt me erg aan. Net als de club PSV. Ze spelen hier altijd om de prijzen en dat wil ik ook. Het totaalplaatje klopt voor mij. Ik heb er ontzettend veel zin in."