Marc Marquez nog maanden niet in actie

ChipsZak.

Marc Márquez komt voorlopig niet in actie en moet dit jaar mogelijk het hele kampioenschap aan zich voorbij laten gaan. Dit heeft Repsol Honda laten weten via een kort persbericht. De MotoGP-coureur brak in juli tijdens de openingsrace in Jerez zijn rechter humerus, een bot in de bovenarm.

Sinds de crash op het Spaanse circuit is Márquez niet meer aan de start verschenen. Honda heeft nu bekendgemaakt dat de Catalaan niet terugkeert totdat hij helemaal is hersteld. Naar verwachting duurt dit zeker nog 'twee tot drie maanden'. In het meest gunstige geval brengt ons dat bij 22 oktober, een paar dagen na de eerste race op Aragon. Het raceseizoen is al bijna ten einde als de revalidatie nog een maand langer duurt. De seizoensafsluiter vindt plaats in het weekend van 20 tot en met 22 november op het Portugese Portimao.

Hoewel het persbericht vrij summier is, lijkt het erop dat de blessure erger is dan aanvankelijk gedacht. Márquez probeerde de week na de valpartij en de daaropvolgende operatie meteen weer op de grid te verschijnen maar moest nog voor de start van de kwalificatieronde opgeven. Later bleek dat de plaat die zijn bovenarm fixeerde door overbelasting beschadigd is geraakt en de 27-jarige rijder onderging hierop een tweede operatie. Sindsdien zit de huidig wereldkampioen thuis.