Aan de kant geschoven bondscoach Curaçao is vol ongeloof

TargaFlorio

Remko Bicentini was tot vrijdag de bondscoach van Curaçao. De 52-jarige trainer die nog een doorlopend contract had vernam via de media dat Guus Hiddink aangesteld was als zijn opvolger.

“Ik dacht dat het een geintje was toen ik platgebeld werd en het vanuit de media moest horen en lezen”, vertelt Bicentini aan AD Sport. “Er was in mijn ogen ook echt geen enkele aanleiding toe. We hebben onder mijn bewind drieënhalf jaar lang vrijwel alles gewonnen. We zijn Caribisch kampioen geworden, we hebben ons voor de derde keer op rij gekwalificeerd voor de Gold Cup in de USA. Vorig jaar bereikten we nog de kwartfinale van de Gold Cup, een historische prestatie.”

De voetbalbond van Curaçao heeft sinds kort een nieuwe voorzitter. Apotheker Shaheen Elhage nam na twintig jaar de voorzittershamer over van Jean Francisca.

“Ik weet niet wie hier achter zit, maar de nieuwe voorzitter heeft mij per brief aangegeven dat dit een besluit van het bestuur is, hij is de baas, terwijl ik op goede voet leef met de bestuursleden. Heel vreemd allemaal. Ik heb al veertien jaar, zolang ik voor de bond werkzaam ben, goed contact gehad met de bond. De spelers hebben allemaal van zich laten horen, mij gebeld toen ze dit bericht te horen kregen. Zij vinden dit ook niet kunnen, kijk naar wat we met z’n allen hebben opgebouwd. De spelers reageren vol ongeloof. We zijn als één familie.”