FOK! Wat een weer: warm, bewolking, zon en misschien onweer

Stephan (Stephan5)

Yooooo!

Als eerste wil ik jullie bedanken voor de vele foto's die ik in de mail heb gekregen. Superleuk, en ik zal de komende dagen ook zo veel mogelijk foto's plaatsen!

Dan even naar gisteren. Het was prima weer, maar de benauwdheid sloop er toch weer in. Na de doorwaaidag van dinsdag liepen de temperaturen vandaag toch weer een stuk hoger op. Overal liep het kwik op tot 25 graden, en zelfs het verschil tussen Terschelling en Eindhoven was niet heel groot. Op Terschelling werd het net geen 26 graden, terwijl het in Eindhoven net 29 graden werd. 

Vandaag beleven we dan (misschien) de laatste tropische dag van 2020. Als de bewolking op tijd weg is tenminste. Ik verwacht maxima tussen de 26 graden op Vlieland tot ruim 31 in Limburg. Misschien nog wel wat hoger. Ik denk dat De Bilt de 30 graden net niet haalt en blijft steken op 29 graden.

Tegelijkertijd is de verstoring niet ver weg. Overdag zijn er wat wolkenvelden, maar over het algemeen schijnt de zon flink. De bedoeling is wel dat er in de loop van de middag een vore over de westelijke helft gaat trekken. Het koufront lijkt weing voor te stellen. Op die vore zouden een paar forse onweersbuien tot ontwikkeling kunnen komen. Vraag is vooral: blijft dat nét op zee, of trekt het wél over de kustprovincies. Dat moeten we even afwachten, maar als er een bui valt is dat een forse. Kom ik vanavond op terug. 

Het echt koelere weer komt pas in het weekend. Dan zijn Monique en Frank weer aan de beurt, en heb ik mijn taak volbracht.  

Tot héél snel.  

Meer weer op FOK!

 Dubbele regenboog in Purmerend (Foto: Pukeko)
Een prachtige dubbele regenboog boven Purmerend. (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.