FC Barcelona ontslaat trainer Setién

H.Vviv

Quique Setién is niet langer trainer van FC Barcelona, zo meldt de club De Spaanse oefenmeester is na een dienstverband van slechts zeven maanden aan de kant gezet door de Catalaanse topclub. Setién kwam in de competitie niet verder dan een tweede plaats en werd in kwartfinales van de Champions League uitgeschakeld na een 8-2 nederlaag tegen Bayern München.

Setién volgde in januari de ontslagen Ernesto Valverde op. De 61-jarige coach kwam over van Real Betis en bij het stilleggen van de competitie door de coronapandemie stond Barcelona nog op kop in LaLiga. Maar na de hervatting hiervan verspeelde het de koppositie en moest de Spaanse titel aan Real Madrid laten. Afgelopen vrijdag werd Barcelona met een historische 8-2 nederlaag in de Champions League uitgeschakeld door Bayern München.

FC Barcelona meldt in een korte verklaring op de eigen website dat het nu op zoek gaat naar een nieuwe trainer, in het kader van een "bredere herstructering van het eerste elftal." Deze week nog zal de vervanger van Setién worden bekendgemaakt.

Volgens verschillende media gaat Koeman dat worden. Hij zou al een principe-akkoord hebben bereikt met FC Barcelona en naar verluidt voert de Catalaanse club maandagavond overleg met de KNVB over de afwikkeling van het contract van Koeman.