Net geen DTM-podium Frijns

heywoodu

De tweede race van het DTM-weekeinde op de Lausitzring heeft weer een tactisch steekspelletje opgeleverd rondom de banden, zoals in de DTM wel vaker het geval is. Robin Frijns vertrok voor de tweede keer op rij van poleposition, maar de winst zat er niet in.

Net als zaterdag vertrok Robin Frijns vanaf poleposition en net als zaterdag had hij teamgenoot Nico Müller naast zich staan, met dit keer Audi-merkgenoten René Rast en Ferdinand Habsburg erachter. Na een flink duel met Rast wist Frijns dit keer wél de leiding te pakken bij de start, Müller en Marco Wittmann sloten aan.

Al snel ging Rast langs Frijns alsnog naar de leiding, Wittmann pakte plek drie over van Müller. Het duurde niet lang voor Frijns zich met het nodige geweld weer langs Rast knokte, terwijl Wittmann en Müller met ook Mike Rockenfeller, Loïc Duval en Timo Glock erachter. De prima actie van Frijns vond men niet door de beugel kunnen en dus gaf hij de plek terug aan Rast.

Frijns en Wittmann kwamen na een dik kwartier als eerste van de toppers binnen, Rast volgde een ronde later en werd na het betreden van de baan gelijk verschalkt door Frijns. Müller kwam een stuk later als laatste topper binnen en betrad de baan op de zevende plek, hoewel hij daarmee wel ruimschoots versere banden had - een mogelijk groot voordeel in de slotfase.

Met een kleine twintig minuten te gaan moest Frijns zijn koppositie weer afstaan aan Rast, terwijl Müller alweer op plek vier achter Wittmann zat. De Zwitser ging er richting het einde voorbij en had ook weinig moeite met Frijns, waarna de pijlen op Rast gericht werden. In de voorlaatste ronde zat Wittmann op de staart van Frijns en ging hij er voorbij, Müller sloot met één ronde te gaan aan bij Rast.

Müller probeerde bij het uitkomen van de allerlaatste bocht nog om langs Rast te komen, maar de Duitser hield precies stand en pakte de winst, terwijl Wittmann ruim daarachter het podium completeerde.