Nederlands F2-team slaat dubbelslag in Barcelona

heywoodu

De sprintrace van de Formule 2 in Barcelona heeft wat minder spektakel opgeleverd dan de hectische hoofdrace van zaterdagmiddag. Op zondagochtend gebeurde er wel weer het een en ander op het Spaanse asfalt, maar het was vooral gericht op de laatste ronden, hoewel het Nederlandse MP Motorsport van coureurs Nobuharu Matsushita en Felipe Drugovich daar niet over klaagde.

De nummer acht van zaterdag, Luca Ghiotto, mocht vanaf poleposition vertrekken en had Felipe Drugovich naast en Mick Schumacher en kampioenschapsleider Callum Ilott achter zich. Drugovich kende een sterke start en een dijk van een openingsronde, waarin hij een gat sloeg naar Ghiotto, Ilott, Schumacher en Zhou Guanyu.

Halverwege de race reed de gehele top nog steeds op dezelfde plekken, van actie was niet veel sprake, op een mislukte actie van Ilott op Ghiotto na. Vervolgens opende Yuki Tsunoda de aanval op Zhou, waardoor de Japanner op kon schuiven naar de vijfde plek. Met het einde in zicht nam Schumacher Ilott te grazen, die daarna ook door Tsunoda gepasseerd werd.

Ilott ging niet best, want ook Nobuharu Matsushita - de fortuinlijke winnaar van zaterdag - schoof er voorbij naar plek vijf en Nikita Mazepin volgde een paar bochten later. Op Drugovich, MP Motorsport-teamgenoot van Matsushita, stond ondertussen geen maat en de Braziliaan pakte zijn tweede zege, voor Ghiotto en Schumacher, met Tsunoda en Matsushita net buiten het podium.