Chaotische slotfase Moto3-race Red Bull Ring

heywoodu

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het Grand Prix-weekeinde voor de motoren, de vierde van het seizoen, wat races betreft afgetrapt met de Moto3 - de Red Bull Rookies Cup reed op zaterdag al, maar dat is geen Grand Prix.

Raul Fernandez, Albert Arenas en John McPhee vertrokken vanaf de eerste rij en het was Arenas die de leiding pakte bij de start. Zoals altijd wisselde de leiding regelmatig, na een goede handvol ronden reed de Turk Deniz Öncü op kop en ook de op de 22e plek gestartte Darryn Binder zat al voorin.

Halverwege de race zat nog altijd een vrij forse groep voorop, hoewel met name Arenas, Öncü, Binder, Ai Ogura en Jaume Masia veel voorin reden. Masia, Binder, Celestino Vietti, Tony Arbolino en Arenas voerden het veld aan bij de aanvang van de laatste ronde, waarin flink geknokt werd om de podiumplekken.

Masia pakte vroeg in de ronde de leiding, maar bij het inrijden van de laatste bochtensectie drukte Arenas zijn machine er binnendoor langs. Dat leverde de Spanjaard de winst op, voor landgenoot Masia en Ogura, die met een dijk van een laatste ronde nog naar het podium reed. Binder en Vietti eindigden er net buiten.

In de laatste bocht waren Ogura en Binder buiten de baan gekomen, waardoor ze beiden één plek in moesten leveren. Dat zorgde nog voor wat discussie, want als Ogura een plek inleverde aan Binder stond hij alsnog derde...terwijl Vietti uitgeroepen werd tot nummer drie, hoewel óók hij buiten de baan was gekomen en kort daarop een plek teruggezet werd.

Zo was de race al even voorbij, maar was nog totaal onduidelijk wie er als derde geëindigd was. McPhee kwam als zesde over de finish en dacht even mogelijk een podiumplek te krijgen, maar die ging in principe alsnog naar Ogura...tot heel even later McPhee alsnog de derde plek in de schoot geworpen kreeg, een aparte keuze.