O'Sullivan behoudt voorsprong ondanks comeback Wilson

Boris (borisz)

Ronnie O'Sullivan staat halverwege de finale van het WK snooker met 10-7 voor tegen Kyren Wilson. The Rocket begon de avondsessie met een 6-2 voorsprong, liep uit naar 8-2, maar zag toen Wilson terugkomen tot 8-6. Er waren kansen voor Wilson om het verschil te minimaliseren, maar toch werd het 10-7. 

Wilson begon de avond met breaks van 51 en 53 en dat bleek steeds niet genoeg. Door een fout kon O'Sullivan dat twee keer afstraffen.  Wilson raakte op stoom en met breaks van 92, 50 en 58 kwam hij terug tot 8-6. Wilson kon terugkomen tot 8-7, maar potte perongeluk naast blauw ook een rode bal, waardoor die kans was verkeken. O'Sullivan won vervolgens alsnog het vijftiende frame. 

Wilson miste zwart voor een century, maar noteerde wel 9-7. Het slotframe kon alle kanten op, maar het was O'Sullivan die de voorsprong op drie frames kon brengen. Zondag om 14.30 uur gaat de wedstrijd verder met acht frames. Als O'Sullivan die alle acht wint is er vanavond geen wedstrijd meer. Zo niet dan valt om 20.30 uur de beslissing.