Doorrijder onder invloed stuit op agent in vrije tijd

qltel

Ook buiten diensttijd zijn agenten altijd alert, zo ondervond een bestuurder onder invloed afgelopen zaterdagavond 1 augustus op de Vondellaan in 's Gravenzande. Na met de auto tegen een paaltje te zijn aangereden, wilde de 21-jarige bestuurder (een man zonder vaste woon- of verblijfplaats) ervandoor gaan. Een agent in vrije tijd zag het gebeuren en wist de doorrijder en de andere inzittende uiteindelijk met behulp van omstanders tegen te houden. De verdachte is aangehouden voor poging tot doodslag, mishandeling en rijden onder invloed, de bijrijder wegens mishandeling.

Gevaarlijke wending
Waar het incident rond 22.00 uur ’s avonds relatief onschuldig begon met een aanrijding met een paaltje, nam het snel een andere wending toen de bestuurder daarna doorreed. De agent in vrije tijd probeerde dit te verhinderen, maar moest opzij springen om niet geraakt te worden. Na een korte rit stapte de bestuurder uit het voertuig om te voet te ontkomen. Dappere omstanders wisten de man echter tegen te houden. Hierbij werd een van de omstanders mishandeld. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol en drugs te zijn.

Mishandeling
Toen de bestuurder op de vlucht sloeg, probeerde de andere inzittende, een 25-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, er alsnog met de auto vandoor te gaan. De agent in vrije tijd wist dit te voorkomen, maar werd hierbij ook mishandeld en bespuugd.