Rahm nieuwe nummer één van de wereld na winst in het Memorial

H.Vviv

De Spaanse golfer Jon Rahm heeft het Memorial  Tournament gewonnen. In Ohio, waar gehele wereldtop aanwezig was, won de 25-jarige Spanjaard met Baskische wortels, met drie slagen voorsprong op de Amerikaan Ryan Palmer. Door de overwinning is Rahm de nieuwe nummer één op de wereldranglijst. Hij lost Rory McIlroy daarmee af, die niet verder kwam dan een gedeelde 32ste plaats.

Rahm, die in zijn carrière nog nooit een Major wist te winnen, is de tweede Spanjaard die op de nummer één van de wereld staat. Severiano Ballesteros ging hem voor.

Rahm kreeg aan het einde van zijn vierde en laatste ronde nog twee strafslagen, doordat in een bal op de zestiende hole in de rough had bewogen, maar de 25-jarige Spaans-Bask had dat niet gezien/gemeld. Desondanks wist hij toch met twee slagen voorsprong te winnen en is daarmee de nieuwe nummer één van de wereld.

"Natuurlijk ben ik trots dat ik na Seve de tweede Spanjaard de eerste van de wereld ben. Ik heb in de baan niet gezien dat mijn bal bewoog op zestien maar de straf is terecht. Iedereen die me kent weet dat ik zo nooit zou willen winnen. Ik heb dit weekend misschien wel mijn beste golf ooit gespeeld, zeker vandaag eindigde ik met een aantal knappe up-and-downs. Eigenlijk wel mooi dat het op die manier eindigde", aldus een trotse Bask.

Ook Tiger Woods kwam aan de start in Ohio. De Amerikaanse golflegende kwam niet verder dan een veertigste plaats. Woods kreeg op dit toernooi weer last van zijn rug.