Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 27

Peter Breuls

De bioscoopzalen kunnen weer een beetje voller, want hoewel we nog steeds afstand moeten houden (lekker! geen popcorngeknaag naast je!), is de limiet van 30 bezoekers per zaal inmiddels vervallen. En terwijl de bioscopen in afwachting van Christopher Nolans Tenet nu zijn eerdere films, zoals de Dark Knight-trilogie, Inception en Interstellar, opnieuw vertonen, is er ook weer voldoende nieuw materiaal te zien.

Never Rarely Sometimes Always

De 17-jarige Autumn (Sidney Flanigan) wordt geconfronteerd met een ongewenste zwangerschap en vanwege een gebrek aan steun in haar omgeving kan ze dit geheim moeilijk delen. Alleen haar nichtje en beste vriendin Skylar (Talia Ryder) begrijpt haar situatie en zonder veel woorden met elkaar te wisselen besluit zij direct om Autumn te helpen. Met het adres van een abortuskliniek in Brooklyn op zak reizen ze samen de staatsgrens over naar New York. Het wordt een emotionele reis waarbij ze meer leren over vriendschap, moed en medeleven.

Force of Nature

Wanneer een orkaan Puerto Rico nadert, begeleiden agent Cardillo (Emile Hirsch) en zijn partner Jess een evacuatie. Als ze een appartementencomplex evacueren, stuiten ze per toeval op een gewelddadige kunstroof, onder leiding van de gevaarlijke John the Baptist. Er ontstaat een heftige strijd waardoor oud-agent Ray (Mel Gibson) en zijn dochter Troy (Kate Bosworth) niet anders kunnen dan zich ermee bemoeien. Naarmate het water stijgt en het gevecht doorgaat, verandert het complex in een betonnen val die volstroomt met water. Terwijl de regen onverminderd met bakken uit de hemel komt, gaan ze met wilskracht en vuurwapens de vijand te lijf om te overleven.

Somebody Up There Likes Me

Rolling Stones' gitarist Ronnie Wood, inmiddels de zeventig ruim gepasseerd, toont zich nog steeds op de top van zijn kunnen. Regisseur Mike Figgis (Leaving Las Vegas) schetst in deze documentaire een intiem en warm portret van de legendarische muzikant.

Bacurau

Na de dood van haar oma Carmelita, keert kleindochter Teresa voor de begrafenis terug naar het geboortedorp Bacurau in het afgelegen droge Noord Oosten van Brazilië. De lokale bewoners vormen een hechte en kleurrijke gemeenschap. Als ze er achter komen dat hun woonplaats is verdwenen van alle navigatiesystemen en ook de telefoonverbindingen niet meer werken, ontstaat er veel onrust. Het blijkt de voorbode van vreemde gebeurtenissen, bedoeld om onder de radar te blijven.

The Miracle of the Sargasso Sea

Twee vrouwen – een rechercheur en een palingkweker – ontdekken een opmerkelijke onderlinge gelijkenis: in deze nietszeggende, doelloze wereld wil geen van de twee gehoorzamen aan de opgedragen regels en wetten.

The Outpost

The Outpost vertelt het heftige verhaal van 53 Amerikaanse soldaten die in 2009 in Afghanistan gestationeerd zijn om de afgelegen buitenpost Keating te verdedigen. Met indrukwekkende rollen voor o.a. Scott Eastwood, Orlando Bloom en Caleb Landry brengt The Outpost de historische “Battle of Kamdesh” in beeld.

Les plus belles années d'une vie

Ze kenden elkaar lang geleden: een man en een vrouw wiens prachtige en onverwachte romance ontroerde in Un Homme et Une Femme (die ook deze week opnieuw te zien is in een 4k-restoratie), de inmiddels iconische film die onze kijk op liefde voor altijd veranderde. Maar nu voormalig autocoureur Jean-Louis zich steeds meer lijkt te verliezen in zijn herinneringen, probeert zijn zoon hem te herenigen met de vrouw die hij niet kon koesteren, maar waar zijn geheugen en dromen nog vol van zijn. Anne en Jean-Louis ontmoeten elkaar weer en hun verhaal gaat verder waar het stopte, vijftig jaar eerder…

De Piraten van Hiernaast

In De Piraten van Hiernaast wordt het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus. Terwijl de suffe buurtbewoners de waakhaai en huis-octopus maar niets vinden, sluit de elfjarige Michiel, ondanks hun verschillen, vriendschap met de stoere piratenjongen Billy. Maar hij dreigt zijn nieuwe vriend te verliezen wanneer aartsvijand Knokige Krelis plots opduikt. Samen met hun buurmeisje Elizabeth gaan de jongens de strijd aan tegen de gevaarlijkste piraat op zee…

Fin de siglo

Ocho, een dertigjarige Argentijnse schrijver uit New York is op vakantie in Barcelona. Hij hangt een beetje rond in de stad en op het strand. Tijdens het zwemmen ziet hij Javi, een Spaanse jongen die daar ook op vakantie is . Ze flirten wat, maar tot een ontmoeting komt het niet. Een dag later hangt Ocho uit zijn AirBnB appartement en ziet Javi lopen. Hij nodigt hem uit naar boven te komen en dan komen ze erachter dat ze elkaar al kennen, van een ontmoeting in Barcelona twintig jaar geleden. Wat is er toen eigenlijk gebeurd en heeft hun ontmoeting dit keer wel een bestemming?

Elephants Up Close

Het is het grootste landzoogdier op aarde: de olifant – heersers van de savanne. Olifanten lijken onverstoorbaar. Maar wat weten we eigenlijk echt over deze reuzen? Bij een betere blik op deze dieren blijken ze heel gevoelig, behulpzaam en zachtaardig. Deze film geeft een intiem inzicht in het leven en de taal van deze overlevers en komt dichterbij dan ooit. De Afrikaanse olifant is veel intelligenter dan we dachten. Hij weet feilloos waterbronnen te vinden om te kunnen overleven. Maar hoe communiceren ze met elkaar en weten ze ondanks alle bedreigingen hun weg te vinden?