Het is vandaag..

_UserName_ (Ferdy)

Hallo! Het is vandaag zaterdag 27 juni, waar de hersenen op de weekendstand staan waardoor de dagen voor morgen, vandaag waren geplaatst. Vandaag is het veteranendag, dag van de zonnebril en de dag van het micro- en kleinbedrijf. Een van de jarigen van vandaag is de veelbesproken Wilfred Genee, hij mag vandaag 53 kaarsjes uitblazen.

Veteranendag.

Nederland kent ongeveer 120.000 veteranen, niet alleen de veteranen van de Tweede Wereldoorlog worden geëerd, maar alle veteranen van vredesmissies en conflicten die ooit in het belang van onze democratie en vrijheid ons land hebben gediend. Bezoekers van deze dag dragen een witte anjer, tijdens de Tweede Wereldoorlog het symbool van loyaliteit aan het huis van Oranje en het icoon van verzet tegen de nazi's. De eerste viering van deze dag was op 29 juni, als eerbetoon aan Prins Bernard. Later werd de vaste dag om dit te vieren de laatste zaterdag in juni.

Lees ook: Veteranendag

Dag van de zonnebril.

De afgelopen dagen hebben we veelvuldig gebruik gemaakt van de zonnebril. De bril die ons beschermd tegen de straling van de zon en ons beter zicht geeft in onder andere het verkeer. De oorsprong van deze dag is niet geheel bekend, op social media lijkt het wel een dingetje te zijn. Verschillende opticiens geven op deze dag kortingen op zonnebrillen. En zeg eens eerlijk, een waardevol product als een zonnebril, mag soms ook wel in het zonnetje worden gezet.


Dag van het micro- en kleinbedrijf.

Er zijn heel veel bedrijven op de wereld, maar we kennen maar een heel klein percentage. Hoeveel mensen zouden bijvoorbeeld "De planten van Annie" kennen in schubbekutteveen, de kleine plantenwinkel waar 10 klanten per dag komen. Dit fictieve bedrijf heeft samen met alle andere micro- en kleinbedrijven 90% van het bedrijfsleven in handen. De grote bedrijven kennen we wel, daarom is het juist belangrijk om ook aan de kleinere bedrijven te denken. Zonder deze bedrijfjes zou de economie instorten. De slogan "koop lokaal, juist nu" is vandaag dan ook van toepassing.


De witte anjer, symbool voor loyaliteit in de Tweede Wereldoorlog (Foto: pxhere)
De witte anjer, symbool voor loyaliteit in de Tweede Wereldoorlog (Foto: pxhere)