FOK! Wat een weer: de warmte komt er aan

Stephan (Stephan5)

Goeiedag!

Nou, dat was het dan. Een periode met elke dag zware buien die lokaal zeer veel water achterlieten. Op diverse plaatsen in het zuidwesten liepen de hoeveelheden op tot tegen de 100 mm. Vlissingen had zelfs 100 mm op één dag. Verder ook in Brabant plensbuien en ook daar vinden we stations terug die ruim boven de 100 mm zijn uitgekomen. Op het kaartje van het KNMI zien we dat alleen in Friesland niet al te veel gevallen is deze maand. Verder zijn de hoeveelheden grillig verdeeld over het land.

Voor mij was deze periode een grote teleurstelling. Grote buien zaten steeds wel dichtbij maar bereikten mij of niet of kwamen als uitstervende bui over. Ik heb de afgelopen week maar 25 mm opgevangen. 19 mm vorige week vrijdag en gisteren 6 mm. Onweer heb ik al sinds een week niet meer gehoord of gezien. Heel jammer allemaal.

Gisteren waren er slechts een paar buien actief. De zwaarste zaten boven Drenthe en Groningen. Die gingen gepaard met onweer. Vanochtend een enkel exemplaar boven Noord-Holland, en als laatste een buiencel vanuit het zuidwesten. Al deze buien zullen de komende uren oplossen of wegtrekken.

Vandaag zou er in het binnenland nog een enkele bui kunnen ontstaan, maar dat zullen geen zware buien zijn en onweer lijkt mij ook onwaarschijnlijk. Het wordt hierbij ongeveer 22 graden. Er staat een zwakke tot matige wind uit een westelijke richting.

De hitte komt er aan. In de loop van volgende week, maar dat zien we dan wel. 

Fijn weekend!  

Meer weer op FOK!

Charged spotte wat mooie bedreigende bewolking  (Foto: Charged)
Charged spotte wat mooie bedreigende bewolking (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.