Ramkraak in Oisterwijk, dieven met drones op de vlucht

Monique Verlind (DJMO)

De eigenaar van een winkel aan de Dorpsstraat  in Oisterwijk is vanmorgen vroeg erg geschrokken toen er een auto zijn winkel binnen reed. De daders zijn er met de buit, meerdere drones, vandoor.

Om 03.46 uur kwamen er meerdere meldingen binnen dat er een ramkraak zou zijn bij een modelbouwwinkel aan de Dorpsstraat. Een auto zou de winkel binnen gereden zijn. Meerdere surveillance-eenheden spoedden zich ter plaatse. Aanrijdend hoorden ze van het operationeel centrum dat er een kleinen donkere auto was weggereden met twee mannen erin. Ze zouden spullen uit de winkel hebben meegenomen. In de ruime omgeving werd naar de auto uitgekeken maar die werd helaas niet meer gevonden.

In de Dorpsstraat bleek dat de eigenaar van de winkel en een kennis boven de winkel aanwezig waren toen het gebeurde. Ze hebben nog geprobeerd de mannen tegen te houden maar die konden toch weg rijden. Er is een onderzoek ingesteld en er zijn camerabeelden veiliggesteld. De politie is op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over dit incident en over de daders. Alle getuigenverklaringen en camerabeelden van de aanrijroute van de verdachten en van de vluchtroute zijn welkom.

Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem, WhatsApp of het tipformulier op de website.