Demonstratie voor sluiting nertsenfokkerijen rustig verlopen

Monique Verlind (DJMO)

Afgelopen middag protesteerde Animal Rights samen met zusterorganisatie Bont voor Dieren in Den Haag. Ze willen bewerkstelligen dat de nertsenfokkerijen per direct gesloten worden en niet pas in 2024 zoals het er voorlopig naar uit ziet. Nertsenfokkerijen blijken nogal bevattelijk voor COVID-19 en dus is het plan om alle besmette bedrijven te ruimen. 

De undercovervideo waarop te zien is hoe de beestjes vergast worden kan heftige beelden bevatten. Willem Vermaat van Animal Rights: "nertsen worden in een bak met gas gesmeten, waar ze langzaam stikken. Hun doodsstrijd kan langer dan 10 minuten duren, omdat nertsen waterdieren zijn – ook al hebben ze in de industrie nooit als waterdier mogen leven – en hun adem lang kunnen inhouden. Nederland vergast nu ook nertsenbaby’s op deze manier."

Dat is volgens Animal Rights 'not done': er worden onschuldige dieren mee gedood én de bedrijven kunnen hun praktijken met nieuwe dieren weer gewoon voortzetten na de ruiming. Daarom kwamen er vandaag zo'n 150 activoerders bijeen in Den Haag om hier tegen te protesteren. Volgens Erwin Vermeulen, campagneleider, is de demonstratie rustig verlopen, hielden de demonstranten keurig anderhalve meter afstand van elkaar en was het al met al een mooie opkomst. 

Demonstratie voor sluiting nertsenfokkerijen rustig verlopen  (Foto: Animal Rights)

Demonstratie voor sluiting nertsenfokkerijen rustig verlopen (Foto: Animal Rights)Demonstratie voor sluiting nertsenfokkerijen rustig verlopen  (Foto: Animal Rights)
Demonstratie voor sluiting nertsenfokkerijen rustig verlopen (Foto: Animal Rights)