Explosief materiaal aangetroffen na mogelijke ontvoering

Monique Verlind (DJMO)

De politie heeft zaterdagochtend 6 juni in Amsterdam Noord in een berging explosief materiaal aangetroffen. Hier het bericht hierover op FOK! Dit is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk gemaakt. De politie kwam in de berging terecht nadat zij een melding hadden gekregen van een ontvoering.

Het 26-jarige slachtoffer waarschuwde zaterdag 6 juni in de vroege ochtend de politie nadat hij naar eigen zeggen was ontvoerd. Onderzoek wees uit dat het slachtoffer de avond ervoor in een berging aan de Bovenkruier was vastgehouden, waarna hij later in Amsterdam-Zuidoost is afgezet.

Tijdens de doorzoeking in de berging trof de politie explosief materiaal aan waarbij er geen sprake was van gevaar voor omwonenden. De politie achterhaalde door intensief onderzoek de auto waarin het slachtoffer werd ontvoerd en heeft deze in de buurt van Arnhem in beslag genomen ten behoeve van het sporenonderzoek.

Mensen die meer informatie hebben en nog niet met de politie gesproken hebben worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem of door het tipformulier in te vullen.