1 dode en 1 zwaargewonde bij steekpartij, verdachte (27) aangehouden

Monique Verlind (DJMO)

Zaterdagavond rond 19:00 zijn in een woning aan de Mounewei in Mûnein (Tytsjerksteradiel) twee mannen neergestoken. Een 23-jarige man uit Almere overleefde het steekincident niet, een 38-jarige man uit de gemeente Tytsjerksteradiel is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Een 27-jarige man uit diezelfde gemeente is aangehouden als verdachte in dit onderzoek.

Een 38-jarige man uit de gemeente Tytsjerksteradiel is zwaargewond geraakt bij het incident. Hij is, onder begeleiding van een arts van het mobiel medisch team, naar het ziekenhuis gebracht. De politie kon bij aankomst direct een 27-jarige man uit de gemeeenste Tytsjerksteradiel als verdachte aanhouden.

De recherche doet onderzoek naar de precieze toedracht van dit incident. Zo is er op zaterdagavond een uitgebreid buurtonderzoek gedaan, heeft het team forensische opsporing de woning en de omgeving onderzocht en hoort de recherche getuigen en de verdachte.

De politie komt graag in contact met mensen die iets opvallends hebben gezien op zaterdagavond 6 juni rond 17:00 aan de Mounewei in Mûnein of andere relevante informatie hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.