FOK! Wat een weer: een volle regenradar

Stephan (Stephan5)

Welkom!  

We hadden gisteren voor het eerst in lange tijd weer eens een volle regenradar. Dat zien we niet vaak meer. Het begon gistermorgen langs de kust en vervolgens trokken er allerlei buiengebieden over ons land heen. Het kwam daarbij ook tot soms pittig onweer en hagel. Heel veel plekken ontvingen vandaag tussen de 10 en 20 mm, en soms zelfs nog meer. Uitschieter was Ouddorp in Zuid-Holland met 57 mm.

Hier in Haarlem viel het allemaal een beetje tegen. Na 10.00 vanmorgen bleef het op één bui rond een uur of 2 na, verder droog. Dessalniettemin kon ik toch ruim 19 mm aftappen. Ook een groot voordeel was, was dat de zon er pas om een uur of 5 doorbrak.

Vandaag beginnen we de dag met zon. In de loop van de ochtend begint de bewolking alweer toe te nemen. De zon blijft het langste schijnen in het oosten en zuiden. Tegen de avond gaat het in het westen regenen en vervolgens trekt die regen naar het oosten toe. De maxima liggen tussen een bedroevende 11 graden op de Wadden tot nog zo'n 17 in Limburg. De wind draait naar west-zuidwest en neemt in de avond toe naar vrij krachtig in het binnenland tot hard aan zee. 

Zondag vallen er ook nog diverse buien.  

Fijn weekend!  

Meer weer op FOK!

Dinsdagmiddag overdag met blauwe lucht en hoge bewolking, de maan in zicht.  (Foto: Scherpschutter)
Dinsdagmiddag overdag met blauwe lucht en hoge bewolking, de maan in zicht. (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.