50PLUS raakt weer zetel kwijt, Europarlementariėr gaat naar CDA

Maarten (rubbereend)

Het zijn taaie tijden bij 50PLUS. Na maanden vol ruzies, het opstappen van partijleider Henk Krol en de soap rond voormalig partijvoorzitter Geert Dales wil het maar niet rustig worden rond de ouderenpartij. Vandaag stapte weer een politicus op, Europarlementariër Toine Manders ruilt 50PLUS in voor het CDA.

Manders begon zijn politieke loopbaan bij de VVD. Hij begon in 1994 in de gemeenteraad van Asten en een jaar later nam bij plaats in de Provinciale Staten van Noord-Brabant. In 1999 werd de politicus met voorkeurstemmen gekozen in het Europees Parlement. Tweemaal werd hij herkozen in Europa maar zijn derde termijn zou zijn laatste worden omdat VVD-regels hem verboden een vierde keer verkozen te worden. De Brabander wilde toch door en stapte in 2013 over naar 50PLUS.

In 2014 haalde 50PLUS net niet genoeg stemmen waardoor Manders alsnog zijn zetel kwijtraakte. Vijf jaar later lukte het de ouderenpartij bij de Europese verkiezingen alsnog een zetel te bemachtigen met de oud-VVD'er als lijsttrekker. Tot vandaag dan, nu Manders overstapt naar zijn derde politieke partij is 50PLUS zijn zetel alsnog kwijt omdat Manders zijn plekje behoud.

"Het CDA en de EVP voelen als een warm bad. Ik heb me de laatste maanden echt heel ongelukkig gevoeld bij 50PLUS en de conclusie getrokken dat de belangen van mijn kiezers voorop moeten staan. Met mijn thema’s interne markt, ouderen en pensioenen wil ik Champions League spelen en het CDA biedt mij die kans. Vanuit deze brede volkspartij kan ik nog beter opkomen voor de belangen van onze ouderen en het beschermen van ons pensioenstelsel", zo laat Manders in een persverklaring weten.