Dilrosun helpt Hertha met doelpunt aan zege, Bogarde maakt debuut voor Hoffenheim

H.Vviv

Javairô Dilrosun heeft een belangrijk aandeel gehad in de zege van zijn club Hertha BSC. De Nederlandse aanvaller maakte de openingstreffer tegen Augsburg in de met 2-0 gewonnen wedstrijd.

Dilrosun maakt halverwege de eerste helft de openingstreffer in Berlijn door in een scrimmage van een meter of vijf raak te schieten. In blessuretijd maakte de Pool Krysztof Piatek er nog 2-0 van. Door de zege stijgt de Berlijnse club naar de negende plaats in de Bundesliga en heeft nog altijd kans op Europees voetbal.

In die strijd moet Hertha BSC wel afrekenen met 1899 Hoffenheim. Het team van Alfred Schreuder wist met 0-1 te winnen van Mainz 05. Bij Hoffenheim maakte Melayro Bogarde zijn debuut. Met twee dagen na zijn achttiende verjaardag werd de jonge verdediger de jongste Nederlandse debutant in de Bundesliga. Het had een kort debuut kunnen worden voor Bogarde, een neef van oud-international Winston, want na elf minuten maakte de 18-jarige verdediger een behoorlijke harde overtreding op Moussa Niakhaté en kwam met een gele kaart goed weg. In de rust werd Bogarde gewisseld. 

Davy Klaassen pakte onderin belangrijke punten met Werder Bremen op bezoek bij Schalke. Ondanks dat Werder Bremen zeven punten heeft gepakt in de laatste vier wedstrijd staat de ploeg van Klaassen nog altijd op een degradatieplek. Ook Bas Dost had een belangrijke rol bij zijn ploeg. Als invaller stond de spits aan de basis van de winnende goal tegen zijn oude club VfL Wolfsburg.

Uitslagen Bundesliga

Hertha BSC-Augsburg 2-0
Mainz 05-Hoffenheim 0-1
Schalke 04-Werder Bremen 0-1
Wolfsburg-Eintracht Frankfurt 1-2