Explosie woning Rotterdam, twee verdachten aangehouden

qltel

De bewoners van de Jagthuisstraat in Rotterdam schrokken maandagochtend half drie op van een explosie. Gelukkig raakte niemand gewond. Getuigen hadden kort na de explosie een auto zien wegrijden. Even later traceerde de politie in Amsterdam een auto die aan de beschrijving voldeed. De twee inzittenden zijn aangehouden.

Een losgeslagen raamkozijn, brokken steen van de uitwendige vensterbank, diverse gesprongen ramen en verschillende beschadigde auto's. De gevel in de Jagthuisstraat raakte flink beschadigd door het gebruikte explosief. Het pand waar het explosief op gericht was, was al leeg. Het pand was eerder al gesloten na het donderdag 14 mei was beschoten. De bewoners van de omliggende portiekwoningen raakten gelukkig niet gewond. Zij zijn tijdelijk opgevangen in de aanwezige politiebusjes. Nadat inspecteurs van Bouw en Woningtoezicht en een explosievenverkenner hadden vastgesteld dat het pand veilig was, konden deze bewoners terug naar huis.

Getuigen zagen na de explosie een auto wegrijden. Een auto die voldeed aan deze beschrijving werd korte tijd later in Amsterdam gezien. De twee inzittenden werden aangehouden.

Sinds vrijdag doet een groot opsporingsteam onderzoek naar de verschillende schietpartijen op de Frits Ruysstraat, Potgieterstraat, Van Galenstraat, Mathenesserdijk en Jagthuisstraat. Dit opsporingsteam zal zich ook buigen over de explosie van vanmorgen en onderzoeken of deze verband houdt met de schietpartijen.