Hoestende jongeren verhoord

Monique Verlind (DJMO)

Op maandag 6 april scholden twee jongens een 54-jarige vrouw uit Bunschoten uit, kennelijk omdat zij een mondkapje droeg. Ook hoestten de knapen in de richting van haar gezicht. Zij deed aangifte en een politieonderzoek volgde. Dit heeft geleid tot het bekend worden van de twee verdachten. Zij zijn inmiddels verhoord.

Lees ook: Politie zoekt getuigen van belediging in Bunschoten

Op die bewuste dag, rond 17.15 uur fietste het slachtoffer met een mondkapje op door Bunschoten. Dit deed zij omdat zij voor haar zieke ouders en zieke man zorgde. Toen ze door de Tuinfluiter fietste, naderden er twee jongens en maakten haar met woorden belachelijk. En daar lieten ze het niet bij. Eenmaal in de buurt van de vrouw, hoestten de twee jongens in de richting van haar gezicht.

Er werd een oproep aan getuigen gedaan zich te melden en een politieonderzoek gestart. De media-aandacht en het onderzoek leidde naar het bekend worden van beide verdachten. Het gaat om jongeren uit Bunschoten van 15 jaar oud. Zij zijn op 22 en 28 april ontboden aan het politiebureau en verhoord.

Het dossier zal worden overgedragen aan justitie die beslist over de verdere vervolging. De ouders van beide jongeren zijn in kennis gesteld.