FOK! Wat een weer: bewolkt en regen

qltel

Het is bewolkt en een regengebied trekt van het zuidwesten naar het noordoosten van het land. In de middag wordt het overwegend droog en is er af en toe zon. In de avond trekken er enkele buien over het land, lokaal kan daarbij onweer en hagel voorkomen. De maxima liggen tussen 12°C in het noorden en 16°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer af en toe krachtig. In de avond wordt de wind zuidelijk.

In de nacht naar vrijdag is het grotendeels bewolkt en komen er enkele buien voor, lokaal is daarbij nog onweer mogelijk. De temperatuur daalt naar circa 8°C. De wind wordt zuidwestelijk en is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig.

Vrijdagochtend begint overwegend bewolkt en vooral in de kustgebieden zijn er nog buien aanwezig. In de loop van de ochtend breidt de buienactiviteit zich landinwaarts uit. Vooral in het oosten en zuiden is er kans op onweer en hagel. In de middag wordt het van het westen uit droger en gaat de zon vaker schijnen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het noorden tot lokaal 15°C in het zuidoosten van het land. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer af en toe krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Dodewaard (Foto: Charged)
De natuur in bloei nabij Dodewaard. (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.