Snelheidsduivel en drugsrijder van de weg geplukt

Monique Verlind (DJMO)

Twee automobilisten weigerden te stoppen voor de politie. Een 21-jarige man uit Rotterdam trapte op de A16 in Breda het gas in toen hij een motoragent naast hem zag rijden. Ook een 24-jarige man uit Raamsdonksveer gaf vannacht extra gas bij toen hij op de Kerklaan in zijn woonplaats van agenten een stopteken kreeg. Beiden bestuurders zijn aangehouden.

Een motoragent hield zondag 26 april rond 16:30 uur een snelheidscontrole op de A16 in Breda. Tijdens de controle passeerde een voertuig met zeer hoge snelheid. De laser gaf een snelheid van meer dan 200 kilometer per uur aan. De agent startte direct zijn motor. Toen hij met zijn motor naast de auto reed had hij contact met de bestuurder. Het contact duurt echter niet lang, want bij het zien van de motoragent stuurde hij abrupt naar rechts en reed hij via de berm de afrit richting Rijsbergen op. De politieman trapte hierop ook zijn rem in en moest ook via berm rijden om de afrit te kunnen pakken. De waaghals reed vervolgens met hoge snelheid de Graaf Engelbertlaan op en negeerde daar een rood verkeerslicht. De motoragent verminderde hierop zijn snelheid, dit voor de veiligheid van het overige verkeer. Ondanks dat de agent hierdoor de automobilist even uit het oog verloor, werd de bestuurder, een 21-jarige Rotterdammer, een stuk verderop aangehouden. Tijdens zijn aanhouding gedroeg hij zich recalcitrant richting de politie. De man werd meegenomen naar het cellencomplex. Daar kreeg hij te horen dat hij zijn rijbewijs kwijt is. Tevens kreeg hij te horen dat zijn auto in beslag is genomen, dit omdat de Rotterdammer nog meer dan 3.000 euro aan boeters had openstaan.

Raamsdonkveer
Afgelopen nacht was het raak op de Kerklaan in Raamsdonkveer. Daar gaven agenten rond 02:30 uur een stopteken aan een bestuurder, maar die weigerde te stoppen. Er ontstond een achtervolging waarbij de bestuurder van het voertuig met zeer hoge snelheid richting Waspik reed. Meerdere agenten sloten zich aan bij de achtervolging en zagen onder andere dat de bestuurder op de Benedenkerkstraat bijna een tegemoetkomende auto ramde. Agenten probeerden hem daarom dan ook op de Kerkstraat tot stoppen te dwingen. De bestuurder stopte echter niet, maar gaf juist gas bij. Agenten konden nog net op tijd hun voertuig naar achteren rijden, zodat een botsing werd voorkomen. Op de Schoolstraat werd het voertuig uiteindelijk tot stilstand gebracht. De bestuurder, een 24-jarige man uit Raamsdonkveer, is aangehouden. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs, dit omdat hij deze eerder was kwijtgeraakt wegens het rijden onder invloed van drugs. Op bureau bleek uit onderzoek dat ook deze keer de man onder invloed van cocaïne achter het stuur had gezeten.