Werkendammer aangehouden voor wapenbezit.

Monique Verlind (DJMO)

Een 30-jarige Werkendammer is zondag omstreeks 17.45 uur op het Steurgat in Werkendam aangehouden voor wapenbezit. Op zijn boot werden messen en een luchtdrukwapen aangetroffen. De politie kwam ter plaatse omdat de Werkendammer en zijn gezelschap ruzie had gekregen met de opvarenden van een andere boot waarbij met wapens gezwaaid zou zijn.

De politie kreeg zondagmiddag een melding dat in de Biesboschhaven een man zou rondlopen met een hakbijl. Ter plaatse bleek dat de opvarenden van twee bootjes in de Biesbosch ruzie met elkaar hadden gekregen nadat een van hen door een hond die hoorde bij de andere partij gebeten was. Daarna zou er gedreigd zijn met een machete (een groot hakmes). Uiteindelijk besloten beide partijen geen aangifte tegen elkaar te doen. De agenten hebben de boot onderzocht van de gebeten man die gedreigd had met de machete. Op die boot werden de bedoelde machete, twee andere messen en een luchtbuks met kogeltjes aangetroffen.

De eigenaar van dat luchtdrukwapen werd aangehouden. Hij vertelde dat hij met een vriend en zijn vriendin het hele weekend had gevaren. Ze hadden ergens aangelegd en gezellig met de buren een biertje gedronken. Nadat zijn vriend door de hond van hen was gebeten, had die met een machete de lijn van de andere boot doorgesneden en geroepen dat ze daar niets te zoeken hadden. De luchtbuks had hij bij om op blikjes te schieten. Hij krijgt een proces-verbaal.