FOK! Wat een weer: laat die zomer maar komen

Monique Verlind (DJMO)

Het is in het noorden bewolkt en ook in het midden van het land neemt de bewolking geleidelijk toe, hoewel de zon nog steeds van tijd tot tijd te zien is. Met name in het noorden is een lichte bui mogelijk. In het zuiden is het overwegend zonnig en daar blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind is zwak tot matig en wordt geleidelijk westelijk.

Komende nacht trekken er in het noorden en westen van het land af en toe wolkenvelden over. In het zuidoosten is het nagenoeg onbewolkt. In opklaringen kunnen er enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperaturen liggen tussen 5°C aan zee en lokaal -2°C in het zuidoosten. De wind wordt zuidwestelijk en is zwak tot matig.

Morgen zijn er naast enkele wolkenvelden ook zonnige perioden. Vanaf het einde van de ochtend ontstaan er landinwaarts stapelwolken die heel lokaal tot een bui kunnen uitgroeien. In de avond neemt de buiigheid van het noordwesten uit toe. De temperatuur loopt op naar ongeveer 11°C. De wind komt uit het west tot zuidwesten en is matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Sneeuw in Berlijn (Foto: vriend van qltel)
In Berlijn is het nog kouder dan hier. Een heuse sneeuwbui (Foto: Vriend van qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.