Rumag: de Bucklerlul van 2020

Redactie

Rumag is het nieuwe Buckler. Voor wie niet weet wat Buckler is, Buckler was een biermerk zonder alcohol dat compleet werd stukgemaakt door Youp van 't Hek. Rumag is nu stukgemaakt door Lubach. Vindt Rumag zelf, in een jankstatement. Maar Rumag maakte zichzelf vorige week al stuk.

Rumag jat al jaren quotes van het internet en doet of zij het verzinnen. En ze zetten dat op shirts. En verkopen daar veel van. Verder hebben/hadden ze een corona-actie. Zoals een mondkapje met krijg de corona. En er was een t-shirt met een stukje gejatte songtekst van Boudewijn de Groot. Daarvan ging 10 euro naar Het Rode Kruis. Alleen kwam dat geld niet uit hun aandeel van een verkocht shirt maar van de consument die ineens wél verzendkosten moest betalen.

Op al die feiten kwam kritiek. Reactie van Rumag. Hou je smoel en krijg lekker corona. Vervolgens besteedde Lubach er een item van een kwartier aan, waar Rumag compleet werd gefileerd. Rumag kwam met een statement, waarna Lubach ook weer met een statement kwam. We snappen dat, als je de heisa niet hebt gevolgd, dit artikel nogal verwarrend kan zijn. Kijk daarom alsnog het item van Lubach hieronder.