PostNL zet bezorging post en pakketten voort

Monique Verlind (DJMO)

In de uitzonderlijke omstandigheden van dit moment zijn verbinding en aandacht in onze samenleving belangrijker dan ooit. Het bezorgen van post, pakketten en andere zendingen voor onze klanten draagt bij aan het in stand houden van het maatschappelijke verkeer. Bezorging aan huis zorgt er voor dat mensen thuis kunnen blijven en dat bedrijven hun afzetkanalen behouden. Daarom zetten we ons in om de bezorging op verantwoorde wijze doorgang te laten vinden. We nemen extra maatregelen om de uitvoering van de universele postdienst en de bezorging van rouwpost en medische verzendingen te kunnen blijven uitvoeren.

Herna Verhagen, CEO van PostNL: “Wij zijn ons zeer bewust van onze maatschappelijke rol en de verantwoordelijkheid die we hebben richting al onze stakeholders. We doen er alles aan om de universele postdienst en de bezorging van pakketten en andere zendingen op verantwoorde wijze voort te kunnen zetten. Dat is alleen mogelijk dankzij de inzet en betrokkenheid van onze mensen, in nauwe samenwerking met onze klanten en onze partners. Veilige en gezonde werkomstandigheden staan daarbij voorop.”

Geen handtekening op de scanner
PostNL volgt de richtlijnen van de overheid en houdt contact met de autoriteiten om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Zo worden er extra maatregelen genomen om het directe contact zo veel mogelijk te beperken. Consumenten hoeven tot nader order niet meer op een handheld scanner te tekenen voor ontvangst van een pakket of een aangetekende verzending. De bezorger zal dat namens de ontvanger doen door de laatste drie tekens van het nummer van paspoort of rijbewijs te noteren na ontvangst. Informatie over de bezorgstatus is zoals altijd beschikbaar in de PostNL app en in de track&trace informatie op de PostNL website.

Verruiming bezorgtijden post en andere maatregelen
PostNL werkt op dit moment aan de verruiming van de dagelijkse bezorgtijd en andere maatregelen voor onze postbezorgers. Dat vergemakkelijkt voor hen de opvang van jonge kinderen thuis. Wie thuis kan werken, werkt thuis. Voor wie dat niet kan worden aanvullende maatregelen getroffen om de werkomstandigheden zo gezond en veilig mogelijk te houden en de kans op besmetting waar mogelijk te verkleinen.