FOK! Wat een weer: licht aan de horizon

Stephan (Stephan5)

Hallo!

Er lijkt nu toch een einde te gaan komen aan het natte en wisselvallige weer. We moeten wel deze week nog even doorkomen, maar daarna zien we een duidelijke weersverbetering aankomen. De neerslagkansen nemen af en er komt (veel) meer ruimte voor de zon. Er bestaat ook een kans dat de temperaturen flink omhoog gaan naar 15 graden, maar dat is nog even afwachten in verband met de positie van het hogedrukgebied. Kortom, eindelijk beter weer voor veel mensen.

Deze week is het nog niet zover. Gisteren zagen we vooral in het binnenland nog een aantal buien zwerven, maar in het westen bleef het grotendeels droog. De zon scheen daarbij ook geregeld.

Vandaag is het dan lang grijs en regenachtig. Er kan best wel zo'n 10 tot 15 mm vallen. Pas later op de dag wordt het wat droger vanuit het westen. Het is vrij zacht met maxima van 12 graden. De wind komt uit een westelijke richting en is vrij krachtig tot krachtig. Aan zee waait het nog wat harder.

De rest van de week valt er ook nog af en toe een bui, maar schijnt de zon ook af en toe.

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

Zandvoort aan Z. (Foto: FOK!)
Het is nog rustig op Zandvoort.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.