FOK! Wat een weer: na regen weer wat zon

Stephan (Stephan5)

Dag duiveltjes!  

Een depressie trok gisteren van zuidwest naar noordoost over Frankrijk naar Polen toe. In het noorden bleef het de hele dag droog en scheen de zon soms flink. Plaatselijk zo'n 6 uur. Elders in den lande was het bewolkt en regen spreidde zich heel geleidelijk uit over het land, maar daarbij loste de neerslag aan de noordkant ook deels op. Hier in Haarlem zaten we steeds op het randje. Dan weer gespetter en dan weer droog.

In het zuiden regende het wat harder, maar ook daar viel niet meer dan 5 tot 7 mm. De jackpot is vandaag voor Belgie. Daar viel op veel plaatsen in Vlaanderen al zo'n 20 tot 25 mm.

Vandaag beginnen we dan nog bewolkt met hier en daar regen, zeker in het oosten van het land. In het westen klaart het eind van de ochtend geleidelijk aan op. Er blijft echter nog wel genoeg bewolking over. In de middag komen er dan nog enkele buien opdraven, met een kleine kans op hagel of onweer.  Het wordt ongeveer 7 graden en de wind draait naar noordwest.

Zaterdag kunnen we misschien overal een droge dag boeken, maar dat feest duurt niet lang........

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

Winterstorm666 was een paar weken geleden in Oostenrijk en stuurde ons wat foto's.
Winterstorm666 was een paar weken geleden in Oostenrijk en stuurde ons wat foto's.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.