Politie en OM onderzoeken incident in zorginstelling Wageningen

Anakha

De politie en het openbaar ministerie onderzoeken een incident met dodelijke afloop in een zorginstelling in Wageningen op 19 februari ’s avonds. De overleden persoon is een man, die in deze instelling woonde. Wat de oorzaak van het overlijden is, wordt onderzocht door de forensische opsporing.

Hierover worden betrokkenen en getuigen gehoord. Over het verloop van het onderzoek kunnen op dit moment nog niets gezegd worden. De politie weet dat in de media veel gesproken wordt over hun optreden. Zo wordt gesteld dat er meerdere malen met de politie is gebeld en dat dit pas op een later moment leidde tot inzet.

Onderzoek gestart
De politie neemt dit zeer serieus omdat mensen moeten kunnen rekenen op de politie als men in nood is. De politie is daarom een onderzoek gestart naar de professionaliteit van hun handelen. Dit onderzoek wordt verricht door de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten van de politie in de eenheid Oost-Nederland. Daarnaast doet de Rijksrecherche onderzoek naar het optreden van de politie.