Bertens met de nodige moeite naar halve finales Sint-Petersburg

H.Vviv

Kiki Bertens heeft zich met enige moeite geplaatst voor de halve finales van het WTA-toernooi van Sint-Petersburg. De Nederlandse titelverdedigster won in twee sets van de Russische Anastasia Potapova: 6-4 en 7-6 (3).

Bertens begon goed aan haar kwartfinale tegen Potapova. De Nederlandse nummer acht van de wereld brak direct de service van 18-jarige Russische op love. Daarna werd het al direct lastig voor Bertens. Na zes games was de wedstrijd weer in evenwicht, maar toch wist de 28-jarige Nederlandse de eerste set naar zich toe te trekken.

In de tweede set leek de winst te gaan naar Potapova. De Russische, die een goede partij speelde, nam al snel een 3-0 voorsprong en had kansen op een dubbele break voorsprong. Ze had zelfs kansen op een dubbele break voorsprong, maar dat wist Bertens te voorkomen. Op 5-3 kreeg de 18-jarige Russische haar eerste twee setpunten en in de volgende game nog één, maar telkens wist Bertens die weg te werken. In de tiebreak die zou volgen was de Nederlandse te sterk, waardoor de nummer acht van de wereld naar de halve finales gaat.

In die halve finale speelt Bertens opnieuw tegen een Russiche. Ekaterina Alexandrova is daarin de tegenstandster van de Nederlandse. In de kwartfinale hoefde de nummer 28 van de wereld niet in actie te komen doordat Tsjechische Petra Kvitová zich terugtrok met griep.