Na Dumoulin moet ook Kruijswijk zijn seizoenstart uitstellen

H.Vviv

Steven Kruijswijk moet zijn seizoenstart uitstellen. Normaal gesproken zou de Nederlandse kopman van Jumbo-Visma van start gaan in Parijs-Nice, maar de nummer drie van de Tour de France heeft nog te veel last van knieklachten, waardoor hij niet op tijd topfit zal zijn voor Parijs-Nice. Nu gaat zijn seizoen waarschijnlijk van start in de Ronde van Catalonië.

Kruijswijk miste eerder dit jaar al het trainingskamp in Alicante vanwege knieproblemen. Toen werd gemeld dat de Nederlandse ronderenner zijn trainingen al had hervat, maar nu blijkt volgens wielerjournalist Raymond Kerckhoffs dat hij niet topfit zal zijn voor Parijs-Nice. Jumbo-Visma kiest er nu voor om Kruijswijk volledig te laten herstellen en zijn rentree maakt in de Ronde van Catalonië eind maart.

Eerder werd al bekend dat ook de andere Nederlandse kopman Tom Dumoulin zijn seizoenstart moest uitstellen. Wanneer hij zijn rentree maakt in het wielerpeloton is nog niet duidelijk. Primoz Roglic de andere kopman van Jumo-Visma is wel topfit en is een van de favorieten in Parijs-Nice.