Westenwind: Schiphol annuleert 90 vluchten

Monique Verlind (DJMO)

Vanwege de harde wind zijn er op Schiphol alweer negentig vluchten geannuleerd. Vooral KLM heeft uit voorzorg veel vluchten geschrapt.

De storm die nu over Amsterdam en Schiphol raast, is minder zwaar dan storm Ciara. Toch waait het weer behoorlijk. Reden voor het KNMI om voor meerdere provincies code geel af te geven, waaronder voor Noord-Holland.

Stevige westenwind bij Schiphol
Op Schiphol staat er momenteel dan ook een stevige westenwind, meldt NH Nieuws. De vliegtuigen landen deze ochtend op de Buitenveldertbaan, waar rekening gehouden moet worden met windvlagen van zo'n 80 kilometer per uur.

KLM heeft er daarom voor gekozen om 74 vluchten te cancelen. Met de geannuleerde vluchten van andere maatschappijen staat de teller vanochtend op 90.

Doorstart
Toch gaat het vooralsnog om een kleiner aantal vluchten in vergelijking met de afgelopen dagen. Het KNMI gaf toen code oranje af, waardoor er honderden vluchten werden geannuleerd.

Als er wél werd gevlogen, moest er regelmatig een doorstart gemaakt worden. Een piloot koos er dan voor om de landing af te breken en het na een rondje vliegen nog een keer te proberen. In sommige gevallen werd er voor een uitwijkluchthaven gekozen.