Schiphol schrapt vandaag 220 vluchten vanwege storm Ciara

Monique Verlind (DJMO)

Luchtvaartmaatschappijen nemen vandaag geen risico's: op Schiphol zijn vanochtend al 220 vluchten geschrapt vanwege storm Ciara. Gisteren liep de teller op tot 240 geannuleerde vluchten. 

Hoewel er ook vluchten vanuit Amerika en Canada zijn geschrapt, gaat het vooral om vliegreizen binnen Europa. Passagiers worden geadviseerd om de website van Schiphol in de gaten te blijven houden voor de laatste informatie, meldt NH Nieuws. 

De storm lijkt inmiddels over het hoogtepunt heen te zijn, toch kunnen we ook vandaag zware windstoten verwachten. Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven. 

Landingspogingen
Gisteren zorgde storm Ciara al voor veel vertragingen en annuleringen op Schiphol. De landingen van vliegtuigen die gisteren wél de storm trotseerden, zorgden voor opvallende beelden.

Het meest in het oog sprong de vlucht van Air Europa vanuit Madrid. Na meerdere landingspogingen hield de bemanning het voor gezien en vloog de piloot terug naar Spanje. Sommige passagiers raakten in paniek, schreeuwden het uit of moesten overgeven.