FOK! Wat een weer: misschien even droog

Stephan (Stephan5)

Vanochtend is het bewolkt en in de zuidoostelijke helft regent of motregent het. In de loop van de ochtend wordt het van het noordwesten uit op de meeste plaatsen droog maar lokaal kan er nog steeds wat lichte regen vallen of een lichte bui voorkomen. Van het westen uit breiden opklaringen zich uit over het land. In de avond neemt de bewolking in het noorden weer toe en gaat er weer af en toe regen vallen. Met een maximumtemperatuur van 11 à 12°C is het zeer zacht. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Komende nacht is er aanvankelijk veel bewolking en valt er vooral in het noorden van het land af en toe regen. In de loop van de nacht wordt het droog en komen er steeds meer opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C. Aanvankelijk staat er nog een stevige westenwind, vrij krachtig boven land, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de loop van de nacht neemt de wind af naar matig en draait geleidelijk naar zuidwest.

Zondagochtend begint nog droog maar als snel raakt het van het zuidwesten uit bewolkt en gaat het overal regenen. In de loop van de middag wordt het van het zuidwesten uit op steeds meer plaatsen weer droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noorden tot lokaal 12°C in het zuiden van het land. In de ochtend staat er een matige wind uit zuidelijke richtingen. Vanaf het begin van de middag draait de wind van het zuidwesten uit naar west tot zuidwest en neemt opnieuw toe naar vrij krachtig, langs de kust naar krachtig tot hard, 6-7 Bft. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Een boot in Amsterdam (Foto: Interpretatie)
Greenpeace-boot in Amsterdam. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.