NBA: Drie debutanten in All Star Game

PippenScottie

Februari nadert met rasse schreden en dat betekent dat er de komende tijd veel nieuws over de NBA All Star Game naar buiten wordt gebracht. De afgelopen weken mochten fans, pers en spelers stemmen voor hun favoriete speler. De vijf meest gekozen spelers per conference krijgen de eer om te starten in de prestigieuze wedstrijd. Gisteren maakte de NBA de namen van de tien starters bekend, onder hen zijn drie debutanten: Luka Doncic, Trae Young en Pascal Siakam.

De volledige lijst met starters is als volgt:

Eastern Conference

Naam Ploeg Positie Aantal deelnames
Joel Embiid Philadelphia 76ers C 3
Pascal Siakam Toronto Raptors F 1
Giannis Antetkounmpo (C) Milwaukee Bucks      F 4
Kemba Walker Boston Celtics G 4
Trae Young Atlanta Hawks G 1

Western Conference

Naam Ploeg Positie Aantal deelnames
Anthony Davis Los Angeles Lakers C 7
LeBron James (C)             Los Angeles Lakers F 16
Kawhi Leonard Los Angeles Clippers F 4
James Harden Houston Rockets G 8
Luka Doncic Dallas Mavericks G 1

De komende weken kiezen de dertig NBA-coaches nog zeven reservespelers per team. 

6 februari zal er een draft plaatsvinden. De twee aanvoerders, LeBron James en Giannis Antetokounmpo, kiezen om de beurt een speler en vormen zo het team waarmee ze 16 februari in Chicago ten strijde zullen trekken.

Er stonden ook nog drie basketbalwedstrijden op het programma. De Los Angeles Lakers zijn bezig met een road trip langs de oostkust waarin ze in acht dagen vijf wedstrijden spelen. Na een nederlaag tegen Boston en een overwinning op de New York Knicks stond gisteren een treffen met de Brooklyn Nets gepland.

By Brooklyn is Kyrie Irving weer teruggekeerd na bijna twee maanden blessureleed. Irving kampt nog steeds met een pijnlijke achillespees en het was twijfelachtig of hij tegen de Lakers kon spelen. De guard kreeg het groene licht, maar kon tegen zijn oud-ploeggenoot LeBron James geen potten breken.

De Lakers waren oppermachtig en wonnen met 113 - 128. James heerste met 27 punten, 12 rebounds en 10 assists. Dwight Howard mocht voor het eerst dit seizoen starten en leverde met 14 punten en 12 rebounds een uitstekende bijdrage.

Bij Brooklyn werd Kyrie Irving met twintig punten topscorer. De NBA kent de statistiek box plus minus. Dit is het aantal punten dat een tegenstander meer of minder maakt in de speeltijd die een speler op het veld staat. In de 33 minuten die Irving speelde, had hij een box plus minus van -26. Het is geen fijn seizoen voor Kyrie Irving. Uiteraard zijn er de blessures, maar daarnaast moest hij ook toezien hoe de Brooklyn Nets in zijn afwezigheid een play-off team waren en ze sinds zijn terugkeer vijf van de zes wedstrijden verloren. Met Irving op het veld wonnen de Nets maar vijf van de zestien wedstrijden dit seizoen.

Waarschijnlijk is dit volgend jaar beter, als Kevin Durant weer kan spelen en de de facto leider van de Nets wordt. Irving heeft aangetoond achter een superster (LeBron James bij de Cleveland Cavaliers) een extreem goede speler te zijn, maar als leider van een ploeg heeft hij nog nergens kunnen overtuigen.

De Dallas Mavericks versloegen in Portland de Trail Blazers met 125 - 133. Het was de eerste wedstrijd die Dallas zonder de geblesseerde Dwight Powell speelde. De ploeg loste dit op door kleiner te gaan spelen. Tim Hardaway jr. mocht starten als forward.

De Mavericks waren niet onwennig zonder Powell, integendeel. In het eerste kwart maakte de ploeg 45 punten, bij rust stond de teller op 78. De overwinning kwam nooit in gevaar. Alle starters van Dallas noteerden dubbele cijfers en de bank was ook goed voor 47 punten.

Bij Portland ontbreekt CJ McCollum nog. Nadat Damian Lillard in de vorige wedstrijd goed was voor 61 punten, maakte hij tegen Dallas 47 punten.

Uitslagen

Brooklyn Nets - Los Angeles Lakers 113 - 128
Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 112 - 124
Portland Trail Blazers - Dallas Mavericks 125 - 133

Stand Eastern Conference

Milwaukee Bucks 39 – 6
Miami Heat 31 – 13
Toronto Raptors 30 – 14
Boston Celtics 29 – 14
Indiana Pacers 29 – 16
Philadelphia 76ers 29 – 17
Orlando Magic 21 – 24
Brooklyn Nets 18 – 25
Detroit Pistons 17 – 28
Chicago Bulls 17 – 29
Washington Wizards 15 - 29
Charlotte Hornets 15 – 30
Cleveland Cavaliers 12 – 33
New York Knicks 12 - 33
Atlanta Hawks 11 - 34

Stand Western Conference

Los Angeles Lakers 36 – 9
Utah Jazz 31 – 13
Los Angeles Clippers 31 – 14
Denver Nuggets 30 - 14
Dallas Mavericks 28 - 16
Houston Rockets 27 – 16
Oklahoma City Thunder 26 – 19
San Antonio Spurs 20 - 23
Memphis Grizzlies 20 - 24
Portland Trail Blazers 19 - 27
Phoenix Suns 18 – 26
New Orleans Pelicans 17 - 28
Minnesota Timberwolves 15 – 29
Sacramento Kings  15 - 29
Golden State Warriors 10 - 36