Uitslag VVV - PSV

H.Vviv

VVV-Venlo heeft verzuimd om thuis te winnen PSV. Lang leek het erop dat Johnatan Opoku de matchwinner zou worden, maar diep in blessuretijd maakte Denzel Dumfries via een kopbal de gelijkmaker: 1-1.

PSV kreeg met Steven Bergwijn de eerste grote kans van de wedstrijd. Steven Bergwijn ging alleen op de keeper af, maar bij het omspelen van de doelman Thorsten Kirschbaum gleed de aanvaller uit. Paar minuten later was Cody Gakpo dicht bij de op de openingstreffer, maar zijn inzet werd gered door Kirschbaum.

VVV kreeg na een kwartier spelen een unieke mogelijkheid om te scoren. Darfalou wist doelman Lars Unnerstall niet helemaal te omspelen, al kwam de bal wel bij Jerome Sinclair terecht. De gehuurde aanvaller van Watford zag zijn inzet van de lijn worden gehaald door Timo Baumgartl.

Nog in de eerste helft was er een goede kans voor Bruma. De Portugees kreeg de bal op een presenteerblaadje van Cody Gakpo, maar schoot recht op de doelman van VVV.

Direct na rust had Bergwijn weer moeten scoren, maar redde Kirschbaum goed op zijn inzet. VVV kreeg steeds meer grip op het spel van PSV en in de 67ste minuut kreeg de thuisploeg een penalty, die werd binnen geschoten door Opoku.

PSV ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Faber gunde aanvaller Noni Madueke zijn debuut in de hoofdmacht van de Eindhovense club. De tegenvallende Bruma werd hiervoor ruim een kwartier voor tijd naar de kant gehaald. PSV kreeg echter geen kansen, maar in de blessuretijd maakte PSV alsnog de gelijkmaker via een kopbal van Dumfries.

VVV-Venlo

1 - 1

PSV

 67' Opoku(pen)    90+2' Dumfries
 
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 7.059
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Kirschbaum
Pachonik
Röseler
Kum
R.Janssen
Linthorst (S.Janssen/21)
Cattermole
v.Ooijen
Opoku
Darfalou
Sinclair (Wright/85)
  Unnerstall
Dumfries
Schwaab
Baumgartl
Boscagli
Rosario
Ihattaren
Thomas
Bruma (Madueke/73)
Bergwijn
Gakpo (Hendrix/62)