Biatleet Fourcade niet te stoppen, net geen Frans podium

heywoodu

De World Cup biatlon in het Duitse Ruhpolding is zondag afgesloten met de achtervolging bij de mannen. Dat werd niet echt een spannende aangelegenheid: grootmeester Martin Fourcade liet een van zijn klassieke races zien en pakte zijn 77e World Cup-overwinning.

Fourcade en Quentin Fillon Maillet - drie seconden na elkaar gestart - kwamen samen bij de eerste schietbeurt aan en vertrokken met vijf treffers ook nagenoeg gelijk, op grofweg twintig seconden gevolgd door de ook nog foutloze Benedikt Doll (Duitsland), Vetle Sjåstad Christiansen (Noorwegen) en Simon Desthieux (Frankrijk). Die situatie herhaalde zich bij de tweede schietbeurt, waarbij de Duitsers Philipp Nawrath en Johannes Kühn op tien seconden van het achtervolgende trio kwamen.

Bij de eerste keer staand schieten ging de laatste mis voor Fillon Maillet, waarna Fourcade profiteerde en een gat van twintig seconden sloeg. Desthieux en Christiansen bleven foutloos en kwamen op een dikke halve minuut van de Franse leider, Doll haakte met één misser af en Kühn kon wat anders gaan doen: hij liet vijf van de vijf schijven staan en mocht driekwart kilometer extra langlaufen. Fourcade sloot een perfecte wedstrijd met twintig treffers af, Fillon Maillet trof ook vijf keer en hield de schade beperkt tot twintig tellen.

Christiansen en Desthieux gingen één keer de mist in, Doll trof de laatste vijf schijven allemaal en dat drietal dook zo gelijktijdig de laatste ronde in voor een strijd om plek drie. Dat werd een mooi gevecht, waarin Doll als eerste af moest haken. Desthieux leek een geheel Frans podium te gaan verzorgen, maar Christiansen sprintte hem er tóch nog uit en pakte de derde plek.