Van Gerwen met 'werkdarts' langs Aspinall en staat weer in finale WK

Boris (borisz)

Michael van Gerwen staat weer in de finale van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Het was niet geweldig, maar met 'werkdarts' wist hij wel Nathan Aspinall achter zich te houden. Het werd 6-3. 

Aspinall mocht aan de partij beginnen en de eerste vier legs gingen met de darts mee. Na een gemiste setdart van The Asp stapt Van Gerwen in en pakt de openingsset. De Engelsman is niet uit het veld geslagen en opent brutaal set twee met een break van 124. Vervolgens trekt hij de stand gelijk (1-1).

In set drie gaf Aspinall in de beslissende leg niet thuis, waardoor deze set met 3-2 naar de Nederlander ging. In de volgende set werd het opnieuw 2-2. Ditmaal bleek één setdart voor Van Gerwen niet genoeg, waarna Aspinall er met een 110-finish 2-2 in sets van maakte.

In set vijf stond er opnieuw 2-2 op het bord. Aspinall miste voor tops, waarna Van Gerwen instapte en de turbo indrukte. Hij won vervolgens zijn eigen begonnen set met 3-0 en kwam 4-2 voor. Er kwam weer leven in Aspinall en won zijn eigen begonnen set vervolgens met 3-0. In set acht vielen geen breaks, waardoor Van Gerwen op één set van de overwinning kwam.

Het bleek voldoende. Met wat werkdarts trok Van Gerwen de wedstrijd over de streep. Het was niet bijzonder wat de Brabander liet zien, het was wel voldoende om de finale te halen. In de eindstrijd treft Van Gerwen Peter Wright, die met 6-3 van Gerwyn Price won.