PDC WK: Comeback De Zwaan komt tegen Wright net te laat in ware thriller

Boris (borisz)

Jeffrey de Zwaan is in de vierde ronde uitgeschakeld op het wereldkampioenschap darts van de PDC. The Black Cobra leek al na drie sets in de touwen te hangen tegen Peter Wright, maar kwam knap terug in de partij. Met moeite wist de Schot via een tiebreak de beslissende set en daarmee de partij alsnog naar zich toe te trekken. 

Het WK-duel tussen De Zwaan en Wright leek aanvankelijk geen moment te ontaarden in de zo gehoopte titanenstrijd. Scorend kon de Nederlander zijn tegenstander in de eerste drie sets goed bijbenen, maar op de dubbels was Wright onaantastbaar. Sterker nog, Snakebite gunde De Zwaan in een tijdsbestek van iets meer dan een half uur slechts drie legs.

De Zwaan kwam met 2-0 achter in set vier. Hij leek de handdoek in de ring te hebben gegooid, maar concentratieverlies bij Wright zorgde ervoor dat The Black Cobra de set alsnog naar zijn hand kon zetten en de set kon pakken. De zenuwen bij Wright namen zichtbaar toe, toen De Zwaan direct na de pauze een break plaatste en de Schot in het vervolg van de vijfde set geen kans meer gaf.

In de zesde set hield De Zwaan zijn zenuwen knap onder controle en sleepte hij een zevende en beslissende set uit het vuur. In die beslissende set zette De Hagneees Wright meteen met de rug tegen de muur door de Schot te breken vanaf 57. De nummer vijf van de wereldranglijst stelde vervolgens orde op zaken en plaatste direct een re-break. Set zeven bleef golfde op en neer. Wright deelde in de achtste leg met een break de genadeklap uit en versperde De Zwaan de weg naar zijn eerste kwartfinale.

Door de nederlaag van De Zwaan is Van Gerwen de enige overgebleven Nederlander op het WK. De Vlijmenaar komt zondag in de kwartfinale in actie tegen de Litouwer Darius Labanauskas. Wright mag maandag aantreden tegen Luke Humphries.