Van de Pas ontsnapt op WK darts, nét geen negendarter Kurz

heywoodu

Darter Benito van de Pas is op het wereldkampioenschap darts van de PDC door het sleutelgat gekropen waar hij tijdens zijn worp doorheen lijkt te kijken. Tegen Gabriel Clemens kreeg de Tilburger meerdere matchdarts tegen, maar dankzij het Duitse falen pakte hij toch nog de winst.

Doordat Clemens 40 met zes pijlen niet uit wist te gooien kon Van de Pas de eerste set pakken, waarna de Duitser set twee met 3-0 won. Van de Pas won de moeizame derde set dan weer, maar gaf set vier met een paar puddingbeurten uit handen. In de beslissende set kwam Clemens op 2-0, maar met een 13-darter hielp Van de Pas zich naar 2-2. Clemens mocht vervolgens aanleggen voor 107, maar miste dubbel-16, waarna Van de Pas 69 finishte voor de wedstrijd.

Ritchie Edhouse wist James Wade twee keer tot 2-2 te dwingen, maar daar bleef het ook bij en The Machine won zonder geweldig te spelen met 3-0. Josh Payne had dan weer weinig moeite met Diogo Portela. De Braziliaan speelde in set één dramatisch, kwam in het tweede bedrijf dichter bij zijn kunnen, maar kon het Payne uiteindelijk niet echt moeilijk maken. De jonge Duitser Nico Kurz miste een negendarter op dubbel-12, maar schoof de ervaren James Wilson overtuigend op zij: de Engelsman speelde belabberd en won bij God's gratie nog één set.

Gabriel Clemens - Benito van de Pas (Bron: PDC)
Gabriel Clemens - Benito van de Pas (Bron: PDC)

In de middag had Stephen Bunting het verschrikkelijk moeilijk met José Justicia, die hem tot ver in de verlenging dreef. Bunting kreeg de Spanjaard in de vijfde set met onder meer een bullseye-finish éindelijk op de knieeën bij 5-4, toen hij met Justicia op tops 64 uitgooide. Harry Ward kwam eerder met 2-0 achter tegen Madars Razma, maar knikkerde de eerste Let ooit op het WK alsnog uit het toernooi. Seigo Asada stuurde een dramatische Mickey Mansell met 3-0 naar huis, Ron Meulenkamp klopte Ben Robb - die wél 170 uitgooide - eveneens met 3-0.