Vicewereldkampioen Smith onderuit op WK darts, vrouwenkampioen stunt bijna

heywoodu

We keren voor het wereldkampioenschap darts nog even terug naar zondagavond, want het was het avondje wel: niemand minder dan vicewereldkampioen Michael Smith, vorig jaar verliezend finalist tegen Michael van Gerwen, kan zich alweer op het volgende toernooi gaan richten.

De Engelsman Luke Woodhouse schakelde in de eerste ronde - misschien wel een beetje jammer - de Singaporese legende Paul Lim uit, waarna hij aantrad tegen Smith. Door een puddingleg van Woodhouse won Smith een leg in de eerste set en met een 71-finish na wat missers van zijn opponent won hij ook in set twee een leg, maar setwinst zat er nog niet in.

Even leek het daarna wat beter te gaan voor Smith, hoewel hij het vanaf 2-0 wel weer lastig kreeg. Hij won de set nog wel en kwam met prima finishes op 2-1 in de vierde set, maar Woodhouse kwam terug en na een gemiste setdart van Smith maakte Woody het knap af via tops.

Michael Smith - Luke Woodhouse (Bron: PDC)
Michael Smith - Luke Woodhouse (Bron: PDC)

James Richardson was in de eerste ronde de gelukkige die het op mocht nemen tegen Mikuru Suzuki, wereldkampioene bij de vrouwen en iemand die best een alleraardigst niveau kon halen. Dat liet ze in set één gelijk even zien ook: de Japanse knalde 151 uit alsof het niks was, maar verloor de set wel. Het tweede bedrijf ging met 3-0 naar de Engelsman, die echter begon te falen toen hij voor de wedstrijd mocht gooien.

Suzuki profiteerde optimaal en won de derde set, waarna ze met finishes van 80, 106 en 76 ook set twee won. Ze stoomde goed door, zette de druk vol op Richardson en gooide en passant 101 ook nog uit, maar met Suzuki op dubbel 18 voor de wedstrijd lukte het Richardson dan éindelijk om het in de allesbeslissende leg wel af te maken.

Eerder op de avond won de op Guam geboren Amerikaan Danny Baggish met 3-2 van de Engelsman Andy Boulton, terwijl de Spanjaard Jose Justicia met 3-0 gehakt maakte van Arron Monk.

Maandagavond gaan we even na acht uur weer los. Vincent van der Voort en zijn pijnlijke rug knie spelen dan tegen Keane Barry, Gary Anderson neemt het op tegen Brendan Dolan en de Ieren Steve Lennon en William O'Connor komen ook in actie.

James Richardson - Mikuru Suzuki (Bron: PDC)
James Richardson - Mikuru Suzuki (Bron: PDC)