Biatlete Braisaz pakt tweede World Cup-zege na mooie wedstrijd

heywoodu

Biatlete Justine Braisaz heeft haar tweede World Cup-zege te pakken. In het Zweedse Östersund was de 23-jarige Française de beste op de individuele wedstrijd over vijftien kilometer, waar het nog lang spannend was.

Na vroege fouten van onder meer toppers World Cup-kampioene Dorothea Wierer en olympisch- en wereldkampioene Hanna Öberg lag de weg open voor anderen. Vooral Lena Häcki leek hard op weg naar haar eerste zege ooit: de Zwitserse begon met drie foutloze schietbeurten, maar gooide het met drie missers bij de laatste keer schieten helemaal weg en werd nog wel zesde.

Ingrid Landmark Tandrevold uit Noorwegen was de laatste schietbeurt - na ook drie foutloze beurten - met één misser doorgekomen en dook onder Häcki's tijd, maar Frankrijk was onderweg. Julia Simon ging óók na drie foutloze schietbeurten de mist in bij de laatste, twee keer zelfs, maar ze was snel genoeg onderweg om Tandrevold met acht seconden van de eerste plek te stoten.

Simon kon niet lang genieten, want landgenote Braisaz was nog sneller bezig. Zij ging bij de eerste schietbeurt twee keer de fout in, maar trof daarna juist alle vijftien schijven en dook zeventien tellen onder Simon's tijd. Yuliia Dzhima uit Oekraïne was de enige in het veld van honderd dames die foutloos bleef, maar ze was net niet snel genoeg en eindigde op elf seconden als tweede, tussen Braisaz en Simon.