PSV wint vrouwentopper en gaat als koploper winterstop in

heywoodu

De vrouwen van PSV hebben de topper tegen FC Twente in de Eredivisie gewonnen. Op de Herdgang werd het 1-0 voor de Eindhovense dames, die daardoor als nummer één de winterstop in zullen gaan. Begin februari wordt de competitie weer hervat.

Katja Snoeijs schoot PSV na een dik kwartier al op voorsprong, waarna Twente in de tweede helft meerdere kansen kreeg om de gelijkmaker te scoren. Die werden echter niet benut en dus bleef het in Eindhoven bij slechts één goal en puntverlies voor de landskampioen. Twente speelt op 7 februari thuis en ontvangt dan de nummer twee, Ajax.

PSV is door de winst zeker van een plek in de kampioensgroep, Ajax behoudt de aansluiting dankzij een 4-0 zege tegen PEC Zwolle. Marjolijn van den Bighelaar had na 51 minuten spelen een hattrick op haar naam staan, Vanity Lewerissa tekende tien minuten voor tijd voor de 4-0 eindstand.

VV Alkmaar won thuis met 3-2 van sc Heerenveen, onder meer dankzij twee goals van Louise Bos. ADO Den Haag ging op bezoek bij Excelsior Barendrecht en dankzij twee goals in het laatste kwartier kon de ploeg met drie punten op zak weer naar huis.